Поповци

Обща информация

Географско положение: Централна Северна България
Област: Габрово
Община: Габрово
Население: 488 Жители

Знаете ли, че...

Знаете ли, че...

Близостта на селото до гр. Габрово, добрата инфраструктура и преминаващата автобусна линия „Габрово – Севлиево“ правят селото атрактивно място за живеене. Поповци разполага също така със собствена здравна служба и стоматологичен кабинет. Други предимства са двете детски и една спортна площадки, както и още изградени детски съоръжения и футболно игрище.

В селото има Поща и няколко производства - Дестилерия, Леярски цех за чугунени изделия, цех за производство на PVC опаковки, както и цех на водеща компания „Видима Идеал“ и четири автосервиза.

Народно читалище ”Дядо Стойно-1927 г.”, с. Поповци, което е едно от петте големи селски читалища в Габровска община, ежегодно организира „Богородичен събор” с участие на децата от „Детско лято”, на който се събират над 500 човека.

През 2015 г. шест баби и трима дядовци приеха в домовете си за пет дена 10 „внучета назаем“ от джуниър групата, а през 2016 г. в село Поповци за първи път се осъществиха две смени на дневен лагер „Приеми ме на село“ – за 20 деца от Габрово.

Благодарение на инициатива на читалището, село Поповци активно участва в инициативата „Приеми ме на село“ от 2015 г. Възрастните хора от селото ежегодно посрещат „внучета назаем“, като ги запознават със селския бит, занаяти и традиции.

Църквата „Свети Николай” е построена през 1860г., в близост до селото е разположен Приключенски парк ”Незабравка”. В него се провеждат Фолклорни фестивали, сватби на открито, рокерски събори и различни детски инициативи.
В селото се намира и туристически комплекс ”Витата стена” – с 5 къщи за гости и басейн.

Полезни връзки

Галерия

1

Здравни заведения

1-5

Търговски обекти за продажба / отдаване под наем

Отличен

Интернет достъп

1-5 км

Близост до училище

над 10

Жилища за продажба / отдаване под наем

1

Детски градини

1-5 км

Близост до главни пътни артерии

LinkedIn Icon
Facebook Icon
Google+ Icon
Twitter Icon