Мамарчево

Обща информация

Географско положение: Югоизточна България
Област: Ямбол
Община: Болярово
Население: 328 Жители

Знаете ли, че...

Знаете ли, че...

В селото има църква „Успение Богородично – 1926” и НЧ „Светлина – 1928 г.“. На 7км от селото се намира Язовир "Малко Шарково". През 1989 г. територията около водоема е обявена за важно от орнитологична гледна точка място не само в България, но и в цяла Европа. Язовирът е дом и място за почивка на 45 вида птици, 16 от които са вписани в Червената книга на България. Язовирът е сред най-големите язовири в България. На 7км от селото също така се намира Тракийски некропол, където е разкрит непокътнат владетелски гроб.


Парорийският манастир е един от най-ценните обекти на културно-историческото наследство на региона. От езотерична гледна точка се вярва, че мястото, на което е построен манастира има особена енергия.


На около 10 км от селото се намира Местност "Белянката". Тя е дело на емигриралия през 1949 г. Димитър Терзиев от село Иглика, който в чест на майка си Дена е направил чешма, беседка с дълги маси, барбекю, където можеш да опечеш и цяло агне.


На 15 км от селото се намира къща-музей "Стефан Караджа“,  паметник на културата с национално значение. Възстановена е върху имота, където е живяло семейството на Стефан Караджа. В нея е разположена етнографска сбирка.


Традиционният събор на селото се провежда ежегодно, последната събота на месец септември.

Полезни връзки

Добър

Интернет достъп

над 15 км

Най-близко здравно заведение

над 15 км

Близост до детска градина

1-5 км

Близост до главни пътни артерии

над 10

Жилища за продажба / отдаване под наем

над 60 дка

Земеделска земя за продажба / отдаване под наем (дка)

над 60 дка

Терени за продажба / отдаване под наем

LinkedIn Icon
Facebook Icon
Google+ Icon
Twitter Icon