Поповци

1

Здравни заведения

1-5

Търговски обекти за продажба / отдаване под наем

Отличен

Интернет достъп

1-5 км

Близост до училище

над 10

Жилища за продажба / отдаване под наем

1

Детски градини

1-5 км

Близост до главни пътни артерии

Обща информация

Обща информация

Географско положение
Централна Северна България
Област
Габрово
Община
Габрово
Население
488 Жители

Галерия

Любопитно

Знаете ли, че...

Близостта на селото до гр. Габрово, добрата инфраструктура и преминаващата автобусна линия „Габрово – Севлиево“ правят селото атрактивно място за живеене. Поповци разполага също така със собствена здравна служба и стоматологичен кабинет. Други предимства са двете детски и една спортна площадки, както и още изградени детски съоръжения и футболно игрище.

В селото има Поща и няколко производства - Дестилерия, Леярски цех за чугунени изделия, цех за производство на PVC опаковки, както и цех на водеща компания „Видима Идеал“ и четири автосервиза.

Народно читалище ”Дядо Стойно-1927 г.”, с. Поповци, което е едно от петте големи селски читалища в Габровска община, ежегодно организира „Богородичен събор” с участие на децата от „Детско лято”, на който се събират над 500 човека.

През 2015 г. шест баби и трима дядовци приеха в домовете си за пет дена 10 „внучета назаем“ от джуниър групата, а през 2016 г. в село Поповци за първи път се осъществиха две смени на дневен лагер „Приеми ме на село“ – за 20 деца от Габрово.

Благодарение на инициатива на читалището, село Поповци активно участва в инициативата „Приеми ме на село“ от 2015 г. Възрастните хора от селото ежегодно посрещат „внучета назаем“, като ги запознават със селския бит, занаяти и традиции.

Църквата „Свети Николай” е построена през 1860г., в близост до селото е разположен Приключенски парк ”Незабравка”. В него се провеждат Фолклорни фестивали, сватби на открито, рокерски събори и различни детски инициативи.
В селото се намира и туристически комплекс ”Витата стена” – с 5 къщи за гости и басейн.

Полезни връзки

LinkedIn Icon
Facebook Icon
Google+ Icon
Twitter Icon